BOŽIĆNICA I DAROVI KAO NEOPOREZIVI PRIMICI

Kako nam se bliži kraj (poslovne) godine i blagadni su u tijeku, tako sve aktualnije postaje i pitanje mogućnosti isplate neoporezivih naknada i darovanja djelatnika, a u ovom članku ćemo se posebno osvrnuti na prigodne teme božićnice, dara u naravi i dara djetetu.

Opširnije
ŠTO JE HRVATSKA TURISTIČKA KARTICA?

Hrvatska turistička kartica (koja se u medijima često naziva Cro kartica) je debitna platežna kartica temeljem koje poslodavci mogu svojim djelatnicima uplaćivati neoporezivi primitak u iznosu do 2.500,00 kuna godišnje, a kako bi istima omogućili pristupačniji odmor kroz povećanje primitaka po osnovi radnog odnosa.

Opširnije
12 MALIH SAVJETA ZA VELIKU ORGANIZACIJU

Podijelit ćemo s vama korisne savjete koje smatramo ključnima za dobru organizaciju radnog vremena i povećanje produktivnosti, a vjerujemo da bar neke od njih već primjenjujete.

Opširnije
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU INVESTICIJSKE STUDIJE I POSLOVNOG PLANA?

Bez obzira na širinu ove teme, metodološke razlike i način primjene, pokušat ćemo kratko i jasno objasniti razliku između Investicijske studije i Poslovnog plana.

Opširnije
UDRUGE I GOSPODARSKA DJELATNOST

Na tržištu djeluju brojne udruge koje obavljaju različite poslovne djelatnosti i pitanje koje se često pritom postavlja je smiju li i pod kojim uvjetima obavljati gospodarsku djelatnost.

Opširnije
JEL DOBRA ORGANIZACIJA ZAISTA POLA POSLA?

Često možemo čuti kako je jako bitno biti dobro (ili čak odlično) organiziran i da je to čak pola obavljenog posla, budući uz dobru organizaciju uspijemo sve planirane aktivnosti obaviti u željenom roku.

Opširnije

Imate li pitanja iz područja knjigovodstva, poslovnog planiranja ili administracije?