USKRSNICA KAO PRIGODNA NAGRADA

Zakoračili smo u proljeće i Uskrs nam je sve bliže, a pritom poslodavci, oni koji imaju mogućnosti i to žele, nagrađuju svoje djelatnike prigodnom nagradom u vidu uskrsnice. Stoga su trenutno aktualna pitanja vezana za visinu, (ne)oporezivost kao i način isplate uskrsnice, a na koja ćemo odgovoriti u ovom članku.

Opširnije
DONACIJE I NJIHOV UTJECAJ NA OBRAČUN I PLAĆANJE POREZA

S obzirom na trenutnu situaciju u kojoj svatko pomaže kako i koliko može, smatramo da se vrijedi podsjetiti i malo detaljnije obraditi temu donacija i njihovog utjecaja na obračun i plaćanje poreza. Ovisno o obliku i namjeni donacija, iste mogu smanjiti porezne obveze za pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, a također mogu predstavljati poreznu olakšicu fizičkim osobama/građanima.

Opširnije
BOŽIĆNICA I DAROVI KAO NEOPOREZIVI PRIMICI

Kako nam se bliži kraj (poslovne) godine i blagadni su u tijeku, tako sve aktualnije postaje i pitanje mogućnosti isplate neoporezivih naknada i darovanja djelatnika, a u ovom članku ćemo se posebno osvrnuti na prigodne teme božićnice, dara u naravi i dara djetetu.

Opširnije
ŠTO JE HRVATSKA TURISTIČKA KARTICA?

Hrvatska turistička kartica (koja se u medijima često naziva Cro kartica) je debitna platežna kartica temeljem koje poslodavci mogu svojim djelatnicima uplaćivati neoporezivi primitak u iznosu do 2.500,00 kuna godišnje, a kako bi istima omogućili pristupačniji odmor kroz povećanje primitaka po osnovi radnog odnosa.

Opširnije
12 MALIH SAVJETA ZA VELIKU ORGANIZACIJU

Podijelit ćemo s vama korisne savjete koje smatramo ključnima za dobru organizaciju radnog vremena i povećanje produktivnosti, a vjerujemo da bar neke od njih već primjenjujete.

Opširnije
KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU INVESTICIJSKE STUDIJE I POSLOVNOG PLANA?

Bez obzira na širinu ove teme, metodološke razlike i način primjene, pokušat ćemo kratko i jasno objasniti razliku između Investicijske studije i Poslovnog plana.

Opširnije

Imate li pitanja iz područja knjigovodstva, poslovnog planiranja ili administracije?